11 January 2010

Ikea patrull

I lördags hade vi barnvakt till ett barn, så de ammande bebisarna fick följa med på jakt efter en ny babyphone. Det var inte lätt eftersom vi inte känner för att lägga ner multum på en till. Det är helt ortoligt vilka priser de kan ta för bebis och barnprylar. En butik hade en på rea, enligt reklambladet, men när vi kommer dit finns den såklart inte och ingen i personalen har en aning om någonting. På de andra två affärerna har de bara toppmodellerna som visar antalet grader i rummet, luftfuktighet, om det kommer snöa i morgon har förmodligen inbyggd brandvarnare. Vi är ute efter en enkel där man hör om barnen gråter eller inte när man befinner sig på annan plats än dem. Inte så svårt kan tyckas.

Efter mycket om och men hamnar vi på Ikeas family avdelning och köper, efter mycket dividerande, deras babyphone, som jag vill tillägga är gräsligt ful i färg och design. Men det får man väl leva med om man ska handla billigt och bara vill ha basfunktion på den.

Sedan bar det av till allt-i-allo butiken (Handyman) eftersom en adapter och uppladdningsbara batterier måste köpas separat (!!!) och bara det gick på €40. När vi äntligen kommer hem och testar den nyinköpta skitfula makapären, så funkar den inte! Bara om man är i samma rum, vilket är lite onödigt med tanke på hela idéen med att ha en babyphone.

Så går det när man är snål. Nu är det vi som beställer en ordentlig sak på intenet där allt man behöver ingår.

No comments: